Nyheter

DISTRIKTSNYHETER OKTOBER 2021 – HÅLLBARHETSFESTIVALEN, BORÅS SPELKONVENT OCH PRIDE

Hållbarhetsfestivalen 2021 [INSTÄLLT]

Arrangemanget är inställt men vi kommer att arrangera fler workshops på temat i framtiden!

Arrangerar er förening konvent, lajv eller LAN och har funderat på hur ni kan arbeta med hållbarhet? 

Under hållbarhetsfestivalen kommer Sverok Väst tillsammans med Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad att arrangera en workshopdag om hållbara arrangemang lördagen den 23/10 klockan 12:00 – 16:00. Workshopen hålls i Studiefrämjandets lokaler på Falkgatan i Göteborg.

Arrangemanget inleds med en kort föreläsning om miljö/hållbarhetsarbete och sedan håller vi en workshop som utgår från tre fallstudier – konvent, lajv och/eller LAN. Deltagarna kan fokusera på en arrangemangstyp eller arbeta med flera beroende på vilken verksamhet er förening utövar.

Sverok Väst bjuder på fika och ersätter resor för föreningar utanför Göteborg.

Anmäl er via eBas här.

Borås Spelkonvent söker funktionärer

Borås Spelkonvent siktar på att arrangera ett fysiskt konvent i år och vill ha er hjälp att göra konventet så lyckat som möjligt. En hälsning från Armagedon:

“Hej gott folk, vi är optimistiska inför hösten och planerar att hålla Borås SpelKonvent på den traditionella tiden under Allhelgonahelgen – 5-7 november! Om ni skulle vilja vara volontärer eller vet någon som vill har jag en vacker liten länk här för anmälan : Funktionärsanmälan till BSK 38

Framtidens E-sport

Projektet Framtidens E-sport har avslutats och slutrapporten “Gå tillbaka till köket – Varför finns det inga tjejer i e-sport?” finns att ladda ner från Female Legends hemsida och att beställa i tryckt form från Sveroks webshop.

Sverok Väst på West Pride 2021

Sverok Väst deltog i West Prides parad under parollen Proud & Nerdy när West Pride hölls för första gången efter pandemin. Ungefär 25 glada nördar trotsade regnet för att fira mångfalden i spelhobbyn.

Tack till alla som följde med, vi ses på pridefiranden runtom i distriktet nästa år!

Sveroks tips för miljöarbete enligt Agenda 2030

Sverok har tagit fram en lista på 16 tips för hur föreningar kan arbeta med hållbarhet. Er förening kan t.ex. samåka eller ta tåget till evenemang (glöm inte Sveroks reserabatt!), se över vad ni köper in om ni köper profilmaterial, arrangera en brädspelsloppis och/eller träffar där ni reparerar och byter utrustning och mycket mer.