Uncategorized

Sommar 2021!

Nu är äntligen sommaren här, vår andra sommar under den här pandemin. Med vaccinationerna i full gång börjar vi äntligen se ljuset i slutet av tunneln. Vi längtar nog alla tills vi kan träffas för spel, lajv och konvent igen. Verksamhetsåret för distriktet har också kickat igång ordentligt och vi ser fram emot alla roliga och intressanta event vi kan få ta del av tillsammans. I sommar och till hösten kommer Pride tillbaka då vi kommer visa vårt stöd genom Proud and Nerdy och förhoppningsvis några roliga aktiviteter.

Vi söker fortfarande efter valberedare, är du intresserad eller känner någon som skulle passa hör av dig till oss!

Er föreningskonsulent har semester från den 24/6 till den 26/7 men styrelsen finns som vanligt på Discord. Räkna med att det kan ta längre tid att få svar om ni mailar info@vast.sverok.se eller skickar ett meddelande till Facebooksidan.

 Precis som förra sommaren vill vi tipsa om Sveroks resurser för sommarspel:

– Kan ni inte träffas i er lokal längre eller kommer er spelgrupp att resa ifrån varandra i sommar? Låt inte det hindra er från att utöva er hobby tillsammans – Sveroks guide för digitala spelträffar innehåller allt ni behöver veta för att spela, pyssla och umgås på distans.

– Skilltree, Sveroks utbildningssatsning, har kurser om alltifrån föreningskunskap till arrangemang. Vi rekommenderar särskilt kursen i spelledande på distans för att fortsätta med ert rollspelande även om ni inte kan träffas runt ett fysiskt bord.
– På tal om Skilltree så har en ny kurs i coachning och ledarskap publicerats! Från det officiella pressmeddelandet:

Utbildningen har tagits fram av Female Legends, Göteborg E-sport , tillsammans med Sveriges Blåbandsungdom. Utbildningen syftar till att ge dig den grundläggande kunskap som behövs för att kunna vara en god ungdomsledare och coach inom e-sport och gaming. Det ingår lektioner i ledarskap, pedagogik, normkritik, hälsa, alkohol och droger, samt skriftliga reflektionsövningar på ämnena.

Ha en underbar nördig sommar, live long and prosper!
//Distriktsstyrelsen och er regionala föreningskonsulent.