Stöd till föreningar

Behöver din förening stöd till exempelvis ett evenemang som ni arrangerar eller deltar i så kan Sverok Väst erbjuda stöd i form av stöd vid planering av arrangemanget, utlåning av material, marknadsföring och ibland ekonomiskt stöd.

Utlåning

Vet du något som din förening skulle ha nytta av? Då kanske det är något vi ska köpa in! Skicka förslag till oss på info@vast.sverok.se

Om du vill låna någonting av oss, skicka ett mail till info@vast.sverok.se Tänk på att vara ute i god tid, då det under vissa perioder är högt tryck på våra utlåningssaker. För att vara säker på att vi kan vara på kansliet och ge dig sakerna, se till att boka en tid för upphämtning minst en vecka innan. Under semestertider är det extra viktigt att vara ute i god tid eftersom vi då inte har personal på kansliet.

– Sjukvårdsväskor

Vi har sjukvårdsväskor som innehåller allt du behöver för att kunna ge grundläggande sjukvård om olyckan skulle vara framme. Ett måste vid boffer-, airsoft-, lajv- eller paintballarrangemang. Önskar ni så finns det även tillgång till grundläggande sjukvårdsutbildning.

– Boffersvärd

Vi har 10 boffersvärd att låna ut till arrangemang och mässverksamhet i distriktet.

– Popcornmaskin

Perfekta sällskapet på ett konvent eller spelträff!

– Spel

Overwatch-konton
Minecraft-konto
Brädspel

Lokaler

Sverok är en medlemsorganisation i Våra Gårdar. Våra Gårdar kan hjälpa föreningar att hitta lokaler för regelbunden aktivitet och engångsevenemang. Mer information finns på hemsidan.

I Göteborg så har Sverok Väst ett samarbete med spellokalen Spelets Hus. Sverokföreningar kan i samarbete med Spelets Hus använda Spelets Hus för föreningsverksamhet och boka in sig för möten och engångsevenemang.
Mer information finns på hemsidan. Kontakt mail.

Marknadsföring

Sverok Väst hjälper gärna till att marknadsföra era arrangemang på Facebook, hemsidan och eventuellt i vårt nyhetsbrev.
Kontakta oss om marknadsföring genom att maila info@vast.sverok.se

Bidrag och ekonomiskt stöd

Ofta är ekonomin en central fråga för föreningar och många frågor som kommer in till oss handlar om stöd i form av ekonomiska medel eller bidrag. Nedan har vi sammanställt några ställen där du kan hitta mer information om bidrag och andra stöd.

Bidrag från Sverok

Inom Sverok får alla medlemsföreningar bidrag, vissa ges till alla och andra måste sökas. Varje år utvärderas och uppdateras bidragssystemet så det är en god idé att hålla ögonen öppna.

Aktuella uppgifter finns på alltid att hitta på Sveroks hemsida.

Stöd från Sverok Väst

Inom Sverok Väst ger vi medlemsföreningar lokalt stöd. Undrar du över något eller planerar din förening ett arrangemang ni vill ha stöd till? Kontakta oss med en beskrivning av ditt projekt så löser vi detaljerna tillsammans, även om vi inte kan ge er stöd direkt så hjälper vi er gärna på rätt väg.

Samarbetsavtal

Sverok Väst har något som heter Samarbetsavtal. Det innebär att det går att söka någon form av hjälp från distriktet genom att genomföra projekt som har belysningspunkter på likabehandling, jämställdhet och demokratiskt arbete.

Kontakta gärna oss på info@vast.sverok.se för att veta mer.

Resurser från kommunen

De flesta kommuner har stöd för föreningar och deras projekt. Det finns inget som hindrar en Sverokförening för att ta bidrag även från andra källor.

Kommunen kan dessutom ofta stå till tjänst med billiga lokaler för aktiviteter och arrangemang.

Mer information om hur du bokar lokaler eller söker bidrag hittar du på ditt lokala kommunkontor. Tveka inte om du känner att du behöver hjälp med att hitta rätt i byråkratin.

Studiefrämjandet

Sverok är sedan 2007 medlemsorganisation i Studiefrämjandet.

Det ger er möjligheten att gå med i, eller starta studiecirklar, om allt från styrelsearbete till rollspel. Studiefrämjandet har lokala kontor på flera ställen i distriktet och ofta kan verksamheten hållas i Studiefrämjandets lokaler.

Studiecirklar kan med fördel kombineras med er vanliga verksamhet i föreningen.

Mer info finns på hemsidan, i foldern ”Sverok och Studiefrämjandet” och i Sveroks Wiki om Studiefrämjandet.