ArrangemangNyheter

Distriktsnyheter oktober 2022

Hösten är här och i år kan vi se fram emot flera konvent som kommer tillbaka efter ett par års frånvaro och Sverok Västs egna aktiviteter under Hållbarhetsveckan i Västra Götaland och spelkulturprojektet i Halland.

I år ser vi fram emot att TrollCon och Confusion är tillbaka efter pandemin, nyheten Falkenbergs spelkonvent och självklart Borås Spelkonvent. Ses på konvent i höst!

Hållbara arrangemang i spelkulturen

Vad ska vi tänka på när vi arrangerar konvent, vad gäller egentligen i skogen och går det att minska elanvändningen på ett LAN?

Den här workshopen hoppas kunna besvara de frågorna och inspirera till att arbeta med hållbarhetsaspekten av spelkulturen. Spelhobbyförbundet Sverok har arbetat med social och ekologisk hållbarhet i många år, både i sin egen och sina medlemsföreningars verksamhet.

Workshopen utgår från Studiefrämjandets material om hållbara arrangemang och tar upp tre fallstudier från spelkulturen – konvent, lajv och LAN. Innehållet kan anpassas på plats efter deltagarnas intressen. 

Välkomna!

Drop-in, ingen avgift

Tid: Tisdag 18/10 klockan 18-19

Lokal: Bildningen, Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad, Falkgatan 7 Göteborg

Workshopen arrangeras av Sverok Väst i samarbete med Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad.  

Kognitiv tillgänglighet med NPF Ninjas

Hur gör vi spelkulturen tillgängligare för alla? Initiativet NPF Ninjas föreläser om hur arrangörer kan arbeta och tänka ur ett NPF-perspektiv för att göra sina evenemang mer välkomnande för alla.

Föreläsningen riktar sig till arrangörer och föreningar men även enskilda som är intresserade av inkluderingsfrågor i spelkulturen.

Datum: Onsdagen 19/10 

Tid: 18:00 – 19:00

Plats: Studiefrämjandet GBG-Sjuhärad, Falkgatan 7 Göteborg

Lokal: Öppenheten, ingång från Falkens parkering.

Evenemang på Facebook

Om NPF Ninjas:

I samband med GothCon bestämde sig Gunilla Karlsson och Britta Brus som då representerade West Coast Miners och NPF-Ninjas, att skapa en första utpost för nya besökare. Tanken var att om vi skapar en välkomnande och miljö för NPF-are (NPF- Neuropsykiatriska funktionshinder), så får vi en kognitiv miljö som är bra för alla, det vill säga ‘Design för alla’. Initiativet mottogs med öppna armar.

Tanken var att om vi skapar en välkomnande och miljö för NPF-are (NPF- Neuropsykiatriska funktionshinder), så får vi en kognitiv miljö som är bra för alla, det vill säga ‘Design för alla’. Initiativet mottogs med öppna armar.

Sverok Väst kontaktade senare Gunilla och Britta för skapandet av en kurs. Nu är det möjligt att ta del av de erfarenheter som de byggt upp under många år.

Ämnet är av intresse för alla som önskar göra möten, lokaler, konferenser och konvent tillgängliga fullt ut.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad

Falkenbergs spelkonvent

Falkenbergs spelförening arrangerar Falkenbergs Spelkonvent 5/11-6/11.

Plats: Vinbergs bygdegård

Adress: Hällebergsvägen 13, 31194 Falkenberg

Aktiviteter: Falkenbergs spelförening kommer att ha spel som man kan låna. Aktiviteter som arrangeras kommer uppdateras allt eftersom på facebook gruppen. Spelbord samt terräng till figurspel finns också tillgängligt. Självklart får man gärna ta med sig egna spel om man vill.

Arrangera på konventet:

Vi vill gärna ha arrangörer på konventet. Alla som arrangerar har gratis inträde. Mer information för arrangörer finns på vår facebookgrupp.

Mer information: Vill du har mer information om konventet så besök vår facebookgrupp (Falkenbergs Spelkonvent) eller maila oss.

Kontakt: falkenbergsspelkonvent@gmail.com

Borås Spelkonvent söker funktionärer

Allhelgonahelgen närmar sig och därmed också Borås spelkonvent 39.
Det behövs såklart funktionärer för att genomföra ett konvent och därför vill vi tipsa om att det nu går att anmäla sig till detta: Länk till anmälan

Förutom inträde till konventet ingår förmåner som årets mugg, matbiljetter och givetvis en otrolig mängd spel. Gillar man brädspel kommer det finnas gott om nyheter från senaste Essen Spiel på plats.

TrollCon

I år kommer TrollCon tillbaka efter två år! I år bjuder TrollCon som vanligt på cosplay, föreläsningar och podcasts. Mer information finns i evenemanget på Facebook.

ConFusion

ConFusion är tillbaka på Världskulturmuséet i Göteborg den 9/12-11/2!

ConFusion 2022 är konventet för dig som älskar östasiatisk populärkultur. I december kommer vi tillbaka till Världskulturmuseet för att träffa nya och gamla vänner, cosplaya, spela spel, och ha det mysigt tillsammans. Under tre dagar kommer vi köra massvis med aktiviteter, föreläsningar och workshops, meetups för olika fandoms, och givetvis tävlingar av olika slag. Vi är ett drog- och alkoholfritt evenemang.

Mer information om årets konvent, program, anmälan m.m. hittar ni på ConFusions hemsida.

Naturligtvis går det att anmäla sig som funktionär till ConFusion också – funktionärsanmälan hittar ni som vanligt i personalsystemet Glenn.

Deltagarenkät – fysiska spelkulturarrangemang

Hur har pandemin påverkat hur du deltar i arrangemang?

Vi som arbetar med spelkulturarrangemang på Sverok och Studiefrämjandet har märkt av vissa distinkta skillnader när vi planerar och genomför fysiska arrangemang och har då lovat att vi på något vis ska gå ut med en frivillig undersökning till de vi är till för, spelkulturen i väst, för deltagare både under och över 26 års ålder.

Har du en stund över att hjälpa oss ringa in vad förändringarna i deltagande kan bero på? Följ länken nedanför och svara på frågor. Du kan vara helt anonym, eller välja att fylla i namn och kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad för att svara på fler frågor.

Enkät om deltaganden i fysiska arrangemang i spelkulturen