ArrangemangNyheter

Distriktsnyheter – juni 2022

Spelkulturen – en tillgång för Halland

Sverok Väst kommer att driva projektet ”Spelkulturen – en tillgång för regionen” i Halland i höst. Projektets syfte är att arrangera spelkulturworkshops för barn och ungdomar i Halland med teman som bland annat fantastik och cosplay.

Skilltree

Sveroks utbildningssatsning Skilltree har publicerat flera nya utbildningar i föreningskunskap.

Skilltree är en onlineplattform så alla utbildningar kan genomföras var som helst där ni har tillgång till en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Funktionärsdiscord

Brukar du arbeta på konvent? Är du intresserad av att komma i kontakt med andra funktionärer och arrangörer av konvent?

Discordservern Funktionärer på konvent och event! startades för att samla funktionärer och arrangörer från hela Sverige. På servern hittar ni Confusion, Borås Spelkonvent och GothCon här i västsverige men även LinCon, PicaCon och Ludo Sports evenemang.

Västgötafantasy

Västgötafantasy är ett projekt av Västergötlands museum i Skara i samarbete med Sverok Väst, Studiefrämjandet Skaraborg och professionella spelskapare. Syftet är att skapa en gemensam fantasyvärld baserad på lokal och regional folktro och mytologi som kan inspirera rollspel, hantverk och mycket mer.

Projektets hemsida: http://vastgotafantasy.se/

Spelkulturarrangemang i pandemins skugga (27/6)

Pandemin påverkade hur spelarrangemang fungerade. Konvent, lajv och regelbunden föreningsverksamhet har alla behövt anpassa sig till de senaste två årens restriktioner, men vad har föreningar och arrangörer lärt sig?

Sverok Väst och Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad bjuder in till en kväll på temat ”arrangemang i pandemins skugga” den 27/6 klockan 17:30 för att föreningar och arrangörer ska kunna utbyta erfarenheter och få idéer för framtiden. Drop-in, Sverok Väst bjuder på fika.

Mer information finns i Facebookevenemanget.

Grannskapsinitiativet

Grannskapsinitiativet är Postkodlotteriets satsning på evenemang som utvecklar lokalsamhället – er förening kan söka pengar för kommande evenemang och projekt redan idag.

KulturUngdom

KulturUngdom är en ideell förening som stöttar ungdomars arrangemang i Västra Götaland.

Kommande arrangemang/save the date

I juni och augusti kommer Sverok Väst att arrangera flera arrangemang. Mer information kommer men spara datumet i era kalendrar redan nu.

Lajvarfika 8/7

Vill du träffa och utbyta erfarenheter med andra lajvare? Sverok Väst och Studiefrämjandet Göteborg-Sjuhärad arrangerar en lajvfika i Redbergsparken den 8/7. Det kommer att finnas möjlighet att lära sig mer om rollgestaltning och dräktfotografi eller bara umgås med andra lajvare. Drop-in.

Föreläsning med NPF Ninjas 31/8

Den 31/8 kommer föreningen NPF ninjas att föreläsa om tillgänglighet ur ett NPF-perspektiv. Föreläsningen riktar sig till arrangörer och föreningar men även enskilda som är intresserade av inkluderingsfrågor i spelkulturen.

Vill din förening synas i nyhetsbrevet?

Sverok Väst skickar ut ett nyhetsbrev varje månad där vi inte bara tipsar om Sveroknyheter utan om föreningarnas verksamhet. Vill du att vi nämner din förenings arrangemang i nyhetsbrevet? Maila info@vast.sverok.se, martin.brosser@sverok.se eller kontakta styrelsen eller Martin RFK på Discord.