Nyheter

Nyhetsbrev april 2016

Ny styrelse,
ny föreningskonsulent, pengar att söka, lediga lokaler och andra spännande nyheter!

Hej!

Du får detta nyhetsbrev då du är rapporterad som medlem i en förening som ingår i spelförbundet Sverok. Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med drygt 83 000 medlemmar i 1 300 föreningar över hela landet. Sverok Väst är distriktet för Västra Götaland och Halland.

I distriktsbrevet för april hittar du information om:
•  Varför får du det här?

•  ​Who run dis ship? Hej från nya styrelsen!

•  Din klippa i föreningsdjungeln – Sam är vikarierande regional föreningskonsulent

•  Vill du vara med och bestämma över Sverok?

•  Sommarlov = aktiviteter = pengar!

•  Lokaler söker innehåll

•  E-sportsträning med NIW i Halmstad

•  Anmäl dig till Sverok Västs konventsnätverk!

•  Västlägret 2016

•  Vill du synas i vårt nyhetsbrev eller på Facebook?

•  Kontakta oss

Varför får du det här?

Detta nyhetsbrev går ut till alla Sveroks medlemmar som antingen bor i Sverok Västs område, eller är förtroendevald i en förening som har säte där. Kommande nyhetsbrev kommer bara att skickas till de som är kontaktpersoner i föreningar med säte i Västra Götaland och Halland, så om du vill fortsätta få information från oss måste du själv välja att prenumera på det här nyhetsbrevet.

Nyhetsbrevet är ett sätt för Sverok Väst att nå ut till sina medlemmar med information om vad som händer i distriktet, vad vi kan hjälpa till med, vilka samarbeten som är på gång och framför allt vad våra olika föreningar gör! Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden.

För att prenumerera på nyhetsbrevet följer du den här länken

Who run dis ship?

Hej från nya styrelsen!

Obs! Bilden är uppenbarligen ett montage.

Obs! Bilden är uppenbarligen ett montage.

På årsmötet i februari fick Sverok Väst nytt blod in i styrelsen! Såhär glada blir vi då! Vilka är vi då? Från vänster:

Mikael Jönsson, ledamot
Pronomen: han
Brinner för: Allas rätt att få göra sin röst hörd! Rollspelare i grunden men gillar alla sorts spel, blir mest brädspel nuförtiden. Favoritrollspel Mutant, Svavelvinter och Call of Cthulhu. Ser fram emot nya Kult!

Joppe Widstam, sekreterare
Pronomen: Han eller hen
Brinner för: Mötesplatser. Är aldrig så lycklig som på konvent och tycker att det är viktigt med platser där människor kan träffas och känna sig delaktiga.

Ellen Norling, vice ordförande
Pronomen: Hon
Brinner för: Co-op spel, draftspel, fontänorgasmer, och red hat Linux desktop.

Max Horttanainen, ordförande
Pronomen: Han
Brinner för: Med e-sport i själen brinner jag för ungdomsengagemang, Sverok och att alla föreningar skall få den hjälp de behöver.

Martin Brosser, kassör
Pronomen: han/den
Brinner för: Samarbete och nätverkande mellan föreningar och distriktet, föreningsutveckling och konvent. På fritiden arrangerar jag konvent och spelar/skriver figurspel.

Linda Ripa, ledamot
Pronomen: Varierar, hen/han
Brinner för: Att utveckla och främja en mer inkluderande spelhobby genom att bl. a spelleda på ett tryggt och lyhört sätt, samt lyfta fram underrepresenterade grupper inom mansdominerade delar av spelhobbyn

Vill du ha besök från oss? Jaaaa!! Vi hade tyckt det var jättekul om er förening ville komma och presentera sig på ett av våra styrelsemöten – eller kanske ska vi ha styrelsemötet hos er? Vi är öppna för förslag! Maila oss på info@sverokvast.se

Din klippa i föreningsdjungeln – Sam är vikarierande regional föreningskonsulent

Även kansliet har fått nytillskott! Här i form av Sam Bäfvenberg som vikarierar som föreningskonsult. Sams uppdrag är att stötta er medlemsföreningar i stort och smått, och den jobbar också för att stärka spelhobbyn i Västra Götaland och Halland. Den vill gärna att inkorgen ska vara full och att telefonen ska gå varm – så tveka inte att höra av er!

Pronomen: Den
Brinner för: HUNGER GAMES (men också jämlikhetsfrågor och föreningsutveckling, såklart!)

Ni kan maila den på sam.bafvenberg@sverok.se, ringa på 072-17 32 555, eller varför inte adda på Facebook?

Vill du vara med och bestämma över Sverok?

Sveroks riksmöte kan verka väldigt långt borta, men tiden går fortare än vad man tror!

Riksmötet är Sveroks årsmöte, alltså vårt högsta beslutande organ. Där tar man beslut om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen, hur budgeten ska se ut och vad vi ska göra under året. De allra viktigaste personerna på riksmötet är alla ombud, som är de som röstar om besluten – det är alltså ni som bestämmer över Sveroks framtid!

Riksmötet är den 18-20 november, men ombuden väljs redan i slutet av augusti. I år vill vi se extra många nominerade – särskilt ni som är yngre och ni som aldrig har varit på ett riksmöte förut! Därför kommer vi inför ombudsvalet att hålla förträffar för er som vill ha mer pepp och information – håll utkik efter detta! Om du redan nu vet att du är intresserad eller vill ha mer information, kan du kontaktamartin.brosser@sverokvast.se.

Till riksmötet kan man såklart också skriva motioner, alltså förslag på saker man vill att riksmötet ska fatta beslut om. Har du tankar på hur du skulle vilja förändra Sverok? Börja fundera på detta redan nu!

Mer information om riksmötet hittar ni på Sveroks webbplats.

Sommarlov=aktiviteter=pengar!

Kommunerna har fått pengar att fördela till sommarlovsaktiviteter! Föreningar som anordnar gratis aktiviteter för ungdomar kan söka bidraget. Alla kommuner lägger inte upp information om detta – så hör av dig till din kommun och berätta att ni är intresserade! Och skynda er, vissa kommuner har deadline redan nu i april!

Här kan du se hur mycket pengar din kommun har fått.

Föreningar som gör sommarlovsaktiviteter i centrumregionen i Göteborg kan även skicka in detta till anna.fors@majornalinne.goteborg.se, så kommer det med i deras sommarlovsprogram (deadline är den 22:a april). Kanske finns liknande grejer i andra kommuner? Hör av er till dem!

Lokaler söker innehåll

Behöver din förening en lokal för regelbundna aktiviteter eller för evenemang? I Göteborg finns Spelets Hus som är en samlingsplats för alla med ett intresse för spel och spelkultur. Det finns gott om plats och att använda lokalen är helt gratis. Skriv till Spelets Hus på speletshusgbg@gmail.com så berättar de mer. Lokalen finns på Djurgårdsgatan 40 i Göteborg och är öppen från kl 14:00 på vardagar och från kl 12:00 på helger. Mer information och aktivitetsschema finns på Spelets Hus hemsida.

I veckan var även Sverok Väst på möte med Stadsbiblioteket i Halmstad som gärna vill ha mer samarbete med spelföreningar! Kontakta jessica.istenes@halmstad.se och se vad ni kan hitta på tillsammans.

Ni har väl inte heller missat att Sverok samarbetar med flera organisationer som har lokaler att låna eller hyra ut? Studiefrämjandet, Våra Gårdar, Bygdegårdarnas riksförbund, med flera! Hör av dig till sam.bafvenberg@sverok.se så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person!

E-sportsträning med NIW i Halmstad

Sedan mars i år bedriver Niw Ideella Förening undervisning och träning i E-sport för barn och ungdomar i spelet Counter Strike Go. Ungdomarna kommer till klubblokalen ett par dagar i veckan och med två lektionstimmar per tillfälle, så får de lära sig E-sport av erfarna lärare.

Fantastiskt initiativ tycker vi i Sverok Väst, som också har varit med och gett bidrag till bland annat inköp av stolar. Kolla in föreningen på niw.se! Niw är också intresserade av att få kontakt med andra klubbar som startar med målsättning att undervisa i e-sport – känner du till någon sådan? Maila dem på foreningen@niw.se

 Anmäl dig till Sverok Västs konventsnätverk!

Sverok Väst fick på årsmötet i uppdrag att skapa ett konventsnätverk för att arrangörer av konvent i distriktet ska få chans att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Bra, va? Nu har du möjilghet att anmäla dig till konventsnätverket – och det är klart du ska vara med!

Formuläret för anmälan hittar du här.

Västlägret 2016

Snart är det dags att anmäla sig till Västlägret! Västlägret är ett läger för spelintresserade barn och unga (mellan 9-14 år) där de får prova på en massa typer av roliga spel! Årets tema är fantasy och magi så vi kan räkna med mängder av trollkonster och magiska väsen.

Har man oturen att vara över 14 år behöver man inte vara ledsen – fram tills anmälan öppnar kan man också anmäla sig som ledare för lägret. Gör det!

Ni hittar mer info på deras hemsida.

Vill du synas i vårt nyhetsbrev eller på Facebook?

Vi tar gärna emot tips på grymma arrangemang eller föreningar som ni vill att vi ska sprida! Skriv bara skriv! Fyll i det här formuläret, så hjälper vi dig.

Glöm inte heller att ni kan använda spelkartan för att marknadsföra era arrangemang!

Kontakta oss

Ni vet väl att ni alltid kan höra av er till Sverok med såväl stora som små frågor kring problem i arbetet med er förening. Vi finns här för er skull!

Vill ni lämna ett förslag till distriktsstyrelsen? Eller vill ni att vi ska komma på fika? Eller vill ni presentera er förening på våra styrelsemöten? Maila info@sverokvast.se

Kontakta vår regionala föreningskonsulent Sam på sam.bafvenberg@sverok.se eller 072-17 32 555

Följ Sverok Väst på Facebook!