Uncategorized

Distriktsbrev Maj 2016

Här kommer nyhetsbrev för maj!

Tyvärr måste vi dock meddela att Automat Spelfestival som vi skriver om har blivit framskjuten till i höst. Men håll utkik i Facebook-eventet så kommer mer info snart!

Nytt kansli, Kulturnatten och en queer spelhobby

Hej!

Du får detta distriktsbrev då du är rapporterad som förtroendevald i en förening som ingår i spelförbundet Sverok. Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med drygt 83 000 medlemmar i 1 300 föreningar över hela landet. Sverok Väst är distriktet för Västra Götaland och Halland.

Distriktsbrevet skickas bara till er förtroendevalda, så det är upp till er att skicka vidare det till era medlemmar! 

Distriktsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden och är ett sätt för Sverok Väst att nå ut till sina medlemmar med information om vad som händer i distriktet, vad vi kan hjälpa till med, vilka samarbeten som är på gång och framför allt vad våra olika föreningar gör!

Om du som medlem vill prenumerera på nyhetsbrevet följer du den här länken

I distriktsbrevet för maj hittar du information om:

•  Ordföranden får ordet

•  Sverok Västs nya kansli! <3

•  Spel och queer – Sverok på Pride

•  Konventsnätverk och ombudsträffar

•  Spelkväll med nyanlända tjejer i Göteborg 25 maj

•  Spela bort konflikterna!

•  Kulturnatten i Borås 27 maj

•  Automat Gothenburg Playfest 10-11 juni

•  Kontakta oss

Ordföranden får ordet

Nedan följer information om en mycket trevlig finne som också råkar vara er distriktsordförande.

Hej kära distriktsmedlemmar!

Mitt namn är Max Horttanainen och jag är er distriktsordförande, vilket innebär inte bara att jag är ett fint ansikte utåt, utan även en person som ni gärna får vända er till om ni har några frågor eller behöver ventilera något. Jag kom in som ny i distriktet förra hösten och har ännu inte hunnit forma mig en bredare bild utav distriktet och dess medlemmar, men jag ser fram emot att göra detta. Så hör av er direkt till mig om ni har något som ni vill förmedla, allt från gamla irritationsmoment till nya utvecklingspunkter. Jag finns här för er.

Helgen vecka 19 var jag, distriktets kassör Martin och ledamoten Linda på årets första Slag. Slagen är Sveroks distriktskonferenser där alla har en möjlighet att lära känna varandra och utbyta idéer.

Häromveckan gjordes flytten utav distriktets kansli. Vi har flyttat in i fantastiska lokaler på Nordengården i Göteborg. Här kommer vår alldeles egna regionala föreningskonsulent Sam sitta och arbeta.

Slutligen kan jag med glädje meddela att vi är ett steg närmare vår Hallandsturné. Efter framförskjutningar och långsamma processer kommer vi till hösten att köra igång. Mer konkret information kommer komma längre fram. Detta i samband med att distriktet har skickat in ansökan till regionen och fört dialoger kring kulturplanen med dem, nu skall vi banne mig ta tag i denna avlånga region!

Slutligen vill jag VERKLIGEN att ni hör av er om ni har funderingar eller problem i era föreningar, jag finns som sagt till för er.

Maila mig på max.horttanainen@vast.sverok.se

Sverok Västs nya kansli! <3

Vi har flyttat in på Nordengården! Här delar vi nu lokal med IOGT-NTO, Junis och projektet Bygg Nordengården. Kansliet är i skrivande stund fortfarande lite kaosigt, men det kommer bli väldigt fint när allt är klart.

OBS! Bilden är uppenbarligen ett montage och har strategiskt klippt bort allt skräp och stök

Kansliet ligger på Stockholmsgatan 16 i Göteborg (nära Redbergsplatsen), närmsta hållplats är Stockholmsgatan. Kom gärna hit och hälsa på! Längst ner i nyhetsbrevet hittar ni kontaktuppgifter till oss så ni kan boka in en tid.

Spel och queer – Sverok på Pride

Det är sommar! Sommaren är tiden då fest blandas med aktivism på alla pride-festivaler runt om i landet. Men vad har HBTQ+-frågor egentligen med spel att göra? Tja, bland annat så…

… har delar av spelhobbyn en hög andel HBTQ+-personer (i alla fall om man ska tro på NärCons besökarenkät 2015)

… påverkar normer om kön och sexualitet vem som får inflytande och känner sig välkommen i Sverok

… finns det massor av normer om kön och sexualitet i de spel vi spelar

… är spel och fantasi ett sätt att testa gränser och identiteter, utforska alternativa världar och belysa maktstrukturer

Pridefestivaler i Västra Götaland och Halland

6 juni, Laholm, pridekväll

8-12 juni, Göteborg, West Pride.
Sverok Västs projekt Det Spelar Roll håller i en workshop om rollspel som ett sätt att belysa makstrukturer och ett panelsamtal om att vara icke-normativ i spelsammanhang. Vi kommer såklart även gå i paraden!

17-19 juni, Falkenberg, Pride Falkenberg.
Sverok Väst kommer finnas på plats och spela spel!

30 juni-2 juli, Borås, Borås Pride 

13 augusti, Varberg, Pride Varberg.
Sverok Väst kommer finnas på plats och spela spel!

1 Oktober, Halmstad, Halmstad Pride

Vill du vara med i panelsamtalet eller rollspels-workshopen under West Pride?
Eller vill du kanske hellre informera om din förening och Sverok (och spela spel såklart!!) tillsammans med oss på en annan Pride-festival?
Hör av dig! Maila sam.bafvenberg@sverok.se eller ring 072-173 25 55

Konventsnätverk och ombudsträffar

Planeringen av Sverok Västs konventsnätverk fortsätter och vi har nöjet att berätta att den första träffen är planerad till juni.  Exakt datum, plats och anmälan kommer ut senare. Baserat på de svar som har kommit in från konventen i distriktet så kommer arrangörsstöd och funktionärer att stå på dagordningen.

Vad väntar du på? Anmäl dig och ditt konvent här: http://goo.gl/forms/bnbN7v9oFG

Medlemsträffar inför ombudsvalet och allmänt medlemsmys är också på planeringsstadiet, men ett hett tips är att göra plats i kalendern i slutet av juni och i juli. Vi syns!

Frågor? Maila martin.brosser@vast.sverok.se.

Spelkväll med nyanlända tjejer
i Göteborg 25 maj

Den 25/5 arrangerar Sverok Väst tillsammans med Diversi och Aktivitet För Alla en spelkväll för nyanlända tjejer i Göteborg. Vi håller till på Frilgaret mellan kl 17.30-21 och vi kommer spela spel från Sveroks lista över språkneutrala spel.

Kom dit och var med! Det är dock bara tjejer och icke-binära personer som är välkomna på just denna spelkvällen – men finns det intresse av att ha en liknande kväll för andra också så ordnar vi gärna det i framtiden!

Här kan du läsa mer om eventet!

Spela bort konflikterna!

Föreningskonflikter eller stillastående utveckling? Lös det med spel! Numera kan man förbättra sin förening genom spel både analogt och digitalt – coolt va?

Inflytandeguiden är ett rykande färskt paket som består av en bok och ett spel som är fullproppade med praktiska metoder och inspiration för hur din organisation kan arbeta med att öka medlemmarnas inflytande. Guiden togs fram av Ax – Amatörkulturens samrådsgrupp.

Vi har fått några exemplar som vi kan dela ut till föreningar som är sugna. Mejlainfo@sverok.se med föreningens namn och adress så skickar vi ett exemplar så fort de landat på vårt kontor!

Ni har väl heller inte missat For the Win? Det är Sveroks alldeles egna föreningsspel där ni får bekräftelse på ert engagemang, såväl som tips och inspiration för att få föreningen ännu bättre.

Genom att utföra uppdrag och samla poäng åt föreningen, stiger den i graderna och ni stärks i ert föreningsarbete och engagemang. Uppdragen varierar i storlek och svårighetsgrad, så det finns alltid saker att välja på oavsett förening.

Prova, vettja! Gå in på http://ftw.sverok.se/

Kulturnatten i Borås 27 maj

Snart är det dags för Kulturnatten i Borås! Årets kulturnatt har temat spelkultur så självklart kommer Sverok Väst och flera av distriktets medlemsföreningar att arrangera spelrelaterade aktiviteter.

– Föreningen Armagedon håller i alla sorters spel under hela kvällen.
– Spela Magic: the Gathering med Kulturföreningen Tåget.
– Språkneutrala spel över kulturgränserna med Sverok Väst.
– Spel för barn och unga med Västspel.
– Cosplayworkshop.
– Gamersamtal och Minecraft-jam med Evelin ”iTalkWho” Molander. Samtalet leds av Sveroks vice ordförande Cecilia Hällstrand.

Förutom spel så erbjuder evenemanget workshops, konserter och mycket annat. Här kan ni läsa mer om kvällen. Sverok Väst kommer att vara där, kommer ni?

Automat Gothenburg Playfest
10-11 juni

På Nordengården i Göteborg där Sverok Väst har sitt nya kansli blir det spelfestival den 10-11 juni! Det är Wang Electronics som arrangerar och Sverok Väst hoppas kunna vara med och hålla i lite spelande.

Automat är en spelfestival för alla åldrar med syftet få främlingar att mötas och spela tillsammans samt upptäcka nya sätt att spela och leka på.

Det kommer bli en fest med hembyggda arkadmaskiner, installationer, spel/lekar som programpunkter, närproducerade spel, livemusik och en drogfri bar.

Nu är det dags för den tredje upplagan av Automat, denna gång på aktivitetshuset Nordengården. Festivalen håller på mellan 13-22 den 10/6 och 12-20 den 11/6. Här kan du läsa mer om festivalen!

Exempel på vad som kommer finnas på Automat 2016:
– Utställning med närproducerade spel och spelmaskiner.
– Utställning med Nordengårdens Scratch-kurs med hemsnickrade spel och spelmaskiner gjorda av Junismedlemmar.
– Workshop i samlarkortspelet Splicers med Erik Svedäng och Ossian Borén.

Kontakta oss

Vill din förening synas i vårt nyhetsbrev eller på Facebook? Vi tar gärna emot tips på grymma arrangemang eller föreningar som ni vill att vi ska sprida! Skriv bara skriv! Fyll i det här formuläret, så hjälper vi dig.

Vill ni lämna ett förslag till distriktsstyrelsen? Eller vill ni att vi ska komma på fika? Eller vill ni presentera er förening på våra styrelsemöten? Maila info@sverokvast.se

Vår regionala föreningskonsulent Sam finns till för er skull, och hjälper gärna till med stora som små frågor kring er förening! Den önskar sig en full inkorg och ständigt ringande telefon! Du når den på sam.bafvenberg@sverok.se eller 072-17 32 555

Följ Sverok Väst på Facebook!

Läs brevet i din webbläsare
Sverok Väst, Stockholmsgatan 16, 416 70 Göteborg
Tel: 013 14 06 00 (växel), 072-173 25 55 – FacebookTwitter

Klicka här för att avregistrera din adress

 

 

Distriktsbrev_Maj_2016_353999 (1)