ArrangemangNyheter

Distriktsnyheter augusti 2022

Nu är Sverok Väst tillbaka efter sommarlovet! I augusti står flera evenemang på schemat för föreningar, arrangörer och er som är nyfikna på att utforska nya delar av spelhobbyn. Vi vill också påminna om några av Sveroks pågående satsningar och informera om vad som händer senare i höst.

Prova på spelkultur i Uddevalla

Lördagen den 20/8 12-16 hittar ni Sverok Väst och flera av Sveroks medlemsföreningar på Prova på spelkultur i Studiefrämjandets lokaler i Uddevalla. Tipsa era kompisar som är nyfikna på nya spelhobbygrenar och knyt kontakter med andra föreningar. Mer information och löpande uppdateringar om vad dagen erbjuder finns i Facebookevenemanget.

Föreläsning om kognitiv tillgänglighet

Föreläsningen om kognitiv tillgänglighet som var planerad den (31/8) är inställd pga. sjukdom. Vi siktar på att hålla föreläsningen i början av oktober istället.

Exakt datum kommer att utlysas så snart som möjligt, watch this space!

Kognitiv tillgänglighet i möten– redskap och inspiration

I samband med Sveriges äldsta spelkonvent GothCon bestämde sig Gunilla Karlsson och Britta Brus som då representerade West Coast Miners och NPF-Ninjas, att skapa en första utpost för nya besökare. Tanken var att om vi skapar en välkomnande och miljö för NPF-are (NPF- Neuropsykiatriska funktionshinder), så får vi en kognitiv miljö som är bra för alla, det vill säga ‘Design för alla’. Initiativet mottogs med öppna armar. Sverok Väst kontaktade senare Gunilla och Britta för skapandet av en kurs. Nu är det möjligt att ta del av de erfarenheter som de byggt upp under många år. Ämnet är av intresse för alla som önskar göra möten, lokaler, konferenser och konvent tillgängliga fullt ut.

Tillbaka från semestern

Från och med v.35 är er regionala föreningskonsulent tillbaka från semestern och kan nås tisdag till torsdag 08-16. Tveka inte att höra av er med era föreningsärenden!

Mail: martin.brosser@sverok.se

Telefon: 076-038 74 60

Skilltree

Sveroks utbildningssatsning Skilltree har publicerat flera nya utbildningar i föreningskunskap.

Skilltree är en onlineplattform så alla utbildningar kan genomföras var som helst där ni har tillgång till en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Vill din förening synas i nyhetsbrevet?

Kontakta styrelsen (info@vast.sverok.se) eller er föreningskonsulent (martin.brosser@sverok.se) med en text och gärna en bild så lägger vi till det i nästa nyhetsbrev.