Uncategorized

Sverok Västs nyhetsbrev

Hej!

Här kommer Sverok Väst första nyhetsbrev för verksamhetsåret 2015/16 och här kan du läsa om vår nya föreningskonsulent, kommande aktiviteter och annan information. Har er förening någon rolig aktivitet på gång eller annan information som ni tror att distriktet vill läsa om? Maila till elias.ytterbrink@sverok.se. Deadline för att skicka in material till nästa nyhetsbrev är 10 augusti.

Inbjudan till samtal om Spelets Hus

Vi har drivit Spelets Hus i snart 5 år nu, och har börjat förhandla om vårt kontrakt med Wallenstam för att kunna stanna kvar. Nu som förhandlingarna har kommit igång vill vi, tillsammans med våra medlemmar prata om Spelets Hus och vad det betyder för oss allihop. Vi kommer svara på alla frågor ni har, och vill sedan gå vidare till att ha en öppen diskussion om hur vi alla vill att Spelets Hus skall se ut i framtiden. Alla medlemsföreningar i Sverok Väst är varmt välkomna oavsett om ni idag är aktiva i Spelets Hus eller inte.

Var: Spelets Hus, Djurgårdsgatan 40, Göteborg
När: 5 juli, kl 14-18
Ingen föranmälan krävs men skicka gärna iväg ett mail till elias.ytterbrink@sverok.se så vi vet ungefär hur mycket fika som behövs.

Föreningskonsulent

I maj började Sverok Väst nya regionala föreningskonsulent Elias Ytterbrink. Tjänsten är en del av en satsning från förbundet Sverok och han ska förutom att hjälpa nuvarande föreningar framförallt jobba med nyrekrytering av föreningar till Sverok Väst. En annan del av hans tjänst går ut på påverkansarbete gentemot politiker och tjänstemän för att se till att spelhobbyn kan få både stöd och bidrag.

Kort om Elias
Ålder: 26 år
Pronomen: Han
Specialförmåga: Ordvitsar
Brädspel: Kill Doctor Lucky
Dataspel: Europa Universalis IV
TV-serie: Doctor Who

Elias huvudsakliga arbetsplats är på Spelets Hus i Göteborg men lättast är att maila påelias.ytterbrink@sverok.se eller ringa på 072-173 25 55.
​Hör gärna av er om ni behöver hjälp med något!

Hållplats Majorna-Linné

Hållplats Majorna-Linné (https://www.facebook.com/hallplatsmajornalinne) är ett nystartat initiativ med syfte att belysa olika aspekter av hållbarhet i stadsdelen. Aktiviteterna går under perioden 26 juni-2 juli och Sverok Väst kommer finnas på plats vid två tillfällen, den 30 juni och 2 juli.
Det första tillfället är ett spelevent (https://www.facebook.com/events/851109754959715/) som äger rum på Djurgårdsskolan i Göteborg, även känt som Arena 29, den 30 juni kl 12-18. Tillsammans med föreningen New Game kan du komma och testa på allt från konsolspel till table-top till datorspel. Allt som går att spela finns på plats! Det kommer spelas spel, arrangeras turneringar och njuta av den underbara spelvärlden. Vi i Sverok Väst kommer finnas på plats och berätta om vår verksamhet och vi är även väldigt glada för att Sverok-föreningen GoBo (Gothenburg Boardgames) är hjälpsamma och lånar ut en stor del av spelen som kommer finnas på plats.

Det andra eventet är finalen den 2 juli kl 12-18 i Plikta Parklek i Slottskogen (https://www.facebook.com/events/719071018204890/). Där kommer Sverok Väst finnas på plats och låna ut filtar och spel till intresserade som vill slå sig ner och spela en stund samtidigt som man kan ta del av programmet som händer på scenen!

Styrelsen

Styrelsen består nu av 6 personer, alla med ett stort intresse för vårt distrikt, och för att vi skall utveckla oss i samma riktning som Sverok.

Årets styrelse består av:
Cecilia Hällstrand, Ordförande
Mikael Jönsson, Vice Ordförande
Martin Brosser, Kassör
Johan Green, Sekreterare
Ems Nydegger, Ledamot
Sigrid Svensson, Ledamot

Vill du kontakta någon av oss så finns våra kontaktuppgifter på vast.sverok.se

Vi i styrelsen håller för tillfället även på att uppdatera vår hemsida, och hoppas att detta arbete ska bli klart under sommaren. Besök oss på vast.sverok.se

Sverok Väst tipsar om..

WarCon/PeaceCon i Varberg den 30/7-2/8

Sverok Väst kommer precis som förra året att arrangera aktiviteter på spelkonventet WarCon (PeaceCon) i Varberg. Vi syns väl där?

Läs mer på http://www.warcon.se/

Force Majeure – ett bunkerskräcklajv

Force Majeure är ett blackboxlajv, arrangerat av MiFF Göteborg i samarbete med Göteborgs Allmänna Lajvförening, där fokus ligger på den skräck och spänningar som uppstår mellan människor i isolering.

Läs mer på https://www.facebook.com/events/368720816652827/