Uncategorized

Sverok Väst på EuroPride Göteborg

EuroPride kommer till Göteborg och Sverok Väst kommer självklart att delta med färg, flärd och 100% nördigheter! Sverok Väst firar EuroPride i samarbete med Studiefrämjandet och utan deras stöd hade vi inte kunnat bjuda på så fina arrangemang som vi kan i år. Vi hoppas att både våra medlemmar och nyfikna kommer för att ta del av vårt europride-program:

Tisdag 14/8

Cosplay uppvisning på EuroPride!

Vi vill passa på att lyfta fram vårt fina cosplaycommunity och lyfta fram HBTQ+ karaktärer från populärkulturen. Lokala och besökande cosplayare visar upp och pratar om inspirationen, traditionen och hantverket.

Tid: 10:45-11:00

Plats: Högskolan för scen och musik (aka Artisten), Lindgrensalen

https://www.facebook.com/events/1884675948289604/

 

The Creation of Assei

Varför skapar vi spel? Hur kan vi använda oss av rollspel och bordsrollspel för att utmana och förändra våra normer. Sverok Väst presenterar Hugo Drakemyr, speldesigner och skapare av Assei. Hugo hålelr en spännande föreläsning om en del av spelindustrin som de flesta av oss inte känner till. Under föreläsningen kommer vi få en insikt i hur Assei skapades som en normkritisk reaktion.

Tid: 16:00-17:30

Plats: Stadsbibilioteket

https://www.facebook.com/events/623014641388529/

 

Onsdag 15/8

Express Yourself!

En diskussionspanel om hur spelhobbyn ger utlopp och utrymme åt queer-personer att uttrycka sig och utforska delar av sin personlighet, sexualitet och könsuttryck.

Tid: 16:00 – 16:45

Plats: Högskolan för scen och musik (aka Artisten), Lindgrensalen

Medverkande:

Linnea Risinger – Moderator
Alex Lithander
Gabrielle De Bourg
Hugo Drakemyr

https://www.facebook.com/events/418831741858388/

 

Torsdag 16/8

Uppstart: HBTQ-föreningen för Västra Götaland

Var med och skapa förändring! Sverok Väst, QueerNördarna och Science fiction bokhandeln bjuder in till en helkväll för att starta en ny HBTQ-fokuserad spelförening för alla åldrar i Västra Götaland! Det blir samtal, fika, workshopping och planering i Café Sirius lokaler – alla intresserade är välkomna!

Tid: 16:00-19:00

Plats: Café Sirius – Science Fiction Bokhandeln

https://www.facebook.com/events/1724133867703528/

 

Fredag 17/8

Diskussionspanel

En diskussionspanel om om hur de olika hobbygrenarna, och kulturerna inom dem, kan påverka den mentala hälsan hos queerpersoner både positivt och negativt.

Tid: 17:15-18:00

Plats: Högskolan för scen och musik (aka Artisten), Lingsalen

Medverkande

Linnea Risinger – Moderator
Alex Lithander
Fanny Niklasson Wihlborg
Sam Bäfvenberg

https://www.facebook.com/events/225440161603121/

 

Lördag 18/8

Prideparad

Efter en vecka av EuroPride kommer Sverok Väst att gå med i EuroPride Parade för att sprida färg, musik, flärd och nördigheter genom Göteborgs gator. Kom med oss och gör den här paraden till den största hittills! Kom som du är, kom med din finaste cosplay, din nördigaste t-shirt, eller bara skönaste outfit och representera. Var med och fyll avenyn med glädje och kärlek och förhoppningsvis roliga flaggor tillsammans med oss!

Tid: Vi möts 13:30 och tåget avgår 15:30 mot Götaplatsen

Plats: Heden

https://www.facebook.com/events/219318948791764/

 

Vi hoppas att vi ses!