Pride Varberg klär Varberg i regnbågsfärger och vi kommer vara där! 🏳️‍🌈 Come join the rainbow side – vi kämpar mot hetero- och cisnormer, för nördighet och gemenskap! 🏳️‍🌈

I vårt tält i Societetsparken hittar du Sverok VästDet spelar roll och spelbutiken First Player.

Schema för dagen:
12.00 Parken öppnar
13.00 Prova på cosplay (fr 12 år) – i samarbete med Ileda Art and Cosplay samt Studiefrämjandet Halland. Chans att vinna presentkort på Panduro!
14.00 Paraden! Vi går under parollen ”Proud and Nerdy”. Kom precis som du är – nerklädd, uppklädd, eller utklädd, eller kanske med ditt snygga handledsskydd du gjort i cosplay-workshopen?! 🙂
16.00 Prova på cosplay (fr 12 år) – i samarbete med Ileda Art and Cosplaysamt Studiefrämjandet Halland. Chans att vinna presentkort på Panduro!
17.00 Filmvisning: Gaming in Color (filmen visas på Campus)


I vårt tält kommer du också kunna sitta och mysa och läsa serier 🙂


Prova på cosplay:
Kampen mot homo- och transfobi pågår hela tiden – vi rustar upp dig för fighten! Testa att göra ditt eget underarmsskydd och känn dig som en queer hjälte.
Cosplay är en möjlighet att upptäcka vem du är och utforska precis hur episk du kan vara. Det går ut på att återskapa dräkter från karaktärer i spel, anime, film eller liknande. Dräkten ska vara egengjord till så stor del som möjligt och ju mer lik originalet desto bättre.
Alla som deltar har chans att vinna ett presentkort på Panduro!

Filmvisning:
Stolta och queera tar vi plats i spelvärlden! Än så länge är queera teman i digitala spel ganska ovanligt, och spelkulturen är inte alltid den mest tillåtande för HBTQ+-personer. I Gaming in color får vi möta dom som försöker förändra detta! Genom intervjuer med queera spelare och spelskapare får vi se hur gaming-communityt och spelindustrin sakta men säkert förändras för att ge plats åt HBTQ+-personer.
Filmen visas på engelska med engelsk undertext.