FemFighters är ett LAN för tjejer och icke-binära!

Kolla in vårt Facebook-event här!

Vem kan åka på LANet?
Turneringar
Andra aktiviteter
Praktisk information
Låna dator
Hur anmäler jag mig?
Hur anmäler jag mig som volontär?
Våra sponsorer
Vilka är ni som arrangerar?
Hur kommer jag i kontakt med er?

Vem kan åka på LANet?

LANet är till för alla som identifierar sig som tjejer eller icke-binära. Om du identifierar dig som kille är detta alltså inte LANet för dig, var snäll och respektera det! Är du osäker på din identitet eller om du hör till målgruppen för LANet? Hör av dig till oss! 

Åldersgränser

Åldersgränsen på LANet är 15 år. Är du yngre än 15 men äldre än 12 kan du åka tillsammans med en vuxen som tar ansvar för dig.

Är du äldre än 15 men yngre än 18 behöver vi en underskrift ifrån din målsman för att du ska kunna åka på LANet.

Trygghet

Vårt mål med LANet är att det ska bli en så trygg plats för dig som möjligt! Det ska inte spela någon roll om du åker ensam, är nybörjare, eller har någon typ av funktionsnedsättning. Vi vill att det ska vara roligt att vara med för alla som är det minsta nyfikna på att åka på LAN – oavsett om du spelat mycket eller inte alls. Om du är osäker på ifall du vågar eller kan delta – prata med oss så hjälper vi dig!

Varför inga killar?

På många LAN är dom flesta deltagarna killar, och det kan vara svårt för andra att våga delta eller ta plats på LANet. Därför vill vi anordna ett LAN där tjejer och icke-binära får vara i majoritet och känna sig trygga med att inte bli bedömda utifrån sitt kön när dom spelar.

Turneringar

Vi kommer köra turneringar i:

  • League of Legends
  • Overwatch
  • Hearthstone

Turneringarna kommer vara nybörjarvänliga och du har möjlighet att anmäla ett lag eller hitta ett lag på plats. Såklart kommer du ha chans att vinna fina priser!

Regler och format

Om du har frågor om reglerna, eller om det är termer och ord som du inte förstår, så hör gärna av dig så förklarar vi.

League of Legends 5v5

Server: Turneringen kommer att spelas på EU West-servern. Om du inte har ett konto på den servern men är anmäld till LoL-turneringen så får du antingen göra ett nytt, låna av någon du känner eller träffar på LANet.

Format: 5v5, draft pick

Bracket: Double-elimination

Map: Summoner’s Rift

Summoner spells: Alla summoner spells är tillåtna.

Runes och masteries är tillåtna.

Walkover: Är ett lag mer än 15 minuter sena till sin match kommer de automatiskt förlora den matchen.

 

Hearthstone

Server: Turneringen kommer att spelas på EU-servern.

Format: 1v1, bäst av ett

Bracket: Double-elimination

Lek: En lek får användas till turneringen. Leken måste vara legal i standardformatet.

Om det blir lika, (till exempel om Hellfire dödar båda spelarna) så kommer matchen att spelas om.

Overwatch

Server: Turneringen kommer att spelas på EU-servern.

Format 6v6, bäst av ett. (Eventuellt 3v3)

Bracket: Double-elimination

Map: Lagen kommer överens om map från match till match. Om de inte kan komma överens så kommer turneringspersonal lotta fram en map.

Godkända maps är: Kings Row, Numbani, Watchpoint: Gibraltar, Dorado, Hanamura, Temple of Anubis, Volskaya, Nepal, Lijiang Tower, Hollywood, Ilios, Route 66, Eichenwalde, Oasis & Horizon Lunar Colony.

Vid oavgjort kommer en sudden death rond spelas på Nepal.

Övrigt: Killcam ska vara avstängd.

Andra aktiviteter

Utöver turneringar kommer vi såklart ha andra aktiviteter så att LANet ska bli roligt även om du inte vill tävla! Du kan bland annat se fram emot:

  • Cosplay-workshop
  • Tv-spel
  • Brädspelshörna

Praktisk information

Här finns all information samlad!

Deltagaravtal (kommer finnas att skriva under på plats)
 All praktisk information (med packlista!)
 

Plats

LAN-lokalen

LANet kommer vara på kulturhuset Nolltrefem på Fredsgatan 2 i centrala Halmstad. Vi kommer ha bord och stolar för alla deltagare, men vill du ta med dig din egen stol går det också bra.

 

Mat

Du som åker på LANet får själv ansvara för mat. Det finns mataffärer och restauranger i närheten av LAN-lokalen och sovsalen. Vi kommer ha lite fika till försäljning, såsom drickor, godis och snabbnudlar

Kostnad

LANet kostar 100 kr. I det ingår övernattning, datorplats, medlemskap i Female Legends, turneringar och andra aktiviteter. Information om hur du betalar hittar du under anmälan. Det är först när avgiften är betald som du kommer vara garanterad en plats till LANet. Du betalar själv för resa till och från LANet samt mat.

Drogfritt

Arrangemanget är helt drogfritt. Alkohol eller andra droger kommer inte vara tillåtet på LANet. Personer som är berusade kommer inte tillåtas komma in i lokalerna.

Medlemskap

Alla deltagare kommer vid anmälan bli medlemmar i den ideella föreningen Female Legends, som är en av arrangörerna till LANet. Det är nödvändigt att bli medlem för att du ska vara försäkrad under LANet.

När du blir medlem i Female Legends ansluts du också till spelhobbyförbundet Sverok. Är du mellan 6-25 år, så får föreningen bidrag för att du är medlem. Inga av dina personuppgifter kommer att lämnas ut av Sverok. Du kan när som helst välja att avsluta ditt medlemskap.

Här kan du läsa Female Legends stadgar och hur dina personuppgifter kommer att behandlas.
Här hittar du länkar till hemsidorna för Female Legends, Sverok samt Sverok Väst.

Låna dator

Vi har fått låna några kraftfulla gamingdatorer från vår huvudsponsor Inet! På LANet kan du kostnadsfritt låna en speldator av oss ifall du själv inte kan ta med en.

Antalet datorer vi kan låna ut är begränsat, så anmäl dig snabbt ifall du behöver låna dator! Vi skriver på hemsidan och facebook när alla lånedatorer är slut.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i den här anmälan.

När du har anmält dig behöver du betala in 100 kr till Female Legends bankgiro. Information om hur du gör det hittar du i slutet av anmälan. Du behöver betala in senast 14 dagar efter anmälan, sedan släpps din plats.

Funkar inte länken? Testa att skriva in den manuellt eller kontakta oss.
https://goo.gl/forms/4hUUp7t6xIhbaCt52

Hur anmäler jag mig som volontär?

Anmäl dig som volontär genom den här länken. Alla volontärer får gratis inträde till LANet och mat för hela helgen. I vissa fall kan vi även hjälpa till att betala din resa till och från LANet.

Funkar inte länken? Testa att skriva in den manuellt eller kontakta oss.
https://goo.gl/forms/njexk0aMY89C3uws2

Våra Sponsorer

Huvudsponsor:

 

 

 

 

Vi är stolta att presentera vår huvudsponsor Inet! Inet säljer datorer, komponenter och datortillbehör till privatpersoner och företag i Sverige via webbshop och butiker belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uddevalla. De har försett oss med kraftfulla gamingdatorer och en Virtual-Reality-station, så häftigt!

Samarbeten:

 

 

 

 

Nolltrefem är ett hus med kulturinriktning där du bestämmer innehållet. Prova våra replokaler, danssalar, lyssna på livemusik, eller var med i någon kreativ verkstad.

 

 

 

Arrangemanget är en del av projektet Det Spelar Roll Halland som finansieras av Region Halland.

Vilka är ni som arrangerar?

LANet är ett samarbete mellan Female Legends och Sverok Väst inom Sverok Västs likabehandlingsprojekt Det Spelar Roll.

Female Legends

Female Legends är ett community för tjejer som e-sportar. Vårt främsta fokus är League of Legends, CSGO och Overwatch, men du är självklart välkommen även om du sysslar med andra e-sporter. Våra mål är att tjejer ska vara en självklar del av e-sporten och att det ska vara jämställt på proffsscenen. Oavsett om du spelar för att klättra eller bara vill hitta andra tjejer att ha kul med är FL för dig. Vi anordnar och medverkar på läger, LAN, turneringar, träningar med mera. Female Legends är medlemmar i Sverok.

Du hittar mer information om oss på vår hemsida, facebooksida och facebookgrupp.

Sverok Väst

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. Våra medlemmar organiserar sig i föreningar och samlar, sprider och utvecklar spelhobbyn. De huvudsakliga verksamheterna utgörs av e-sport, LAN, cosplay, rollspel, lajv, figurspel och bordsspel bland många andra. Sverok Väst är distriktet för Västra Götaland och Halland. Detta arrangemang är en del av Sverok Västs likabehandlingsprojekt Det Spelar Roll Halland. Projektet finansieras av Region Halland.

Här hittar du:

 

Hur kommer jag i kontakt med er?

Sam Bäfvenberg
010-551 93 24 /sms 072-173 25 55
sam.bafvenberg@sverok.se

eller

Emi Zander
076-212 42 95
emi.hildur.zander@gmail.com